Luka Beograd

PRESS

COWI

Je vodeća konsultantska grupa severne Evrope koja pruža usluge iz oblasti inženjeringa, ekologije i ekonomije.

Osnovana 1930. konsultantska grupa COWI je učestvovavala u više od 50.000 projekata u 175 zemalja. Cowi ima 6.000 zaposlenih, uključujući inženjere, biologe, geologe, ekonomiste, geodete, antropologe, sociologe i arhitekte.

COWI je bila angažovana na nekim od najvećih infrastrukturnih projekata u svetu. Poseduje predstavništva u 35 zemalja, sa kancelarijama u svim zemljama u kojima posluje. Kancelarija u Beogradu , svoje usluge pruža u većini zemalja balkanskog regiona.

Konsultantske usluge i planiranje projekata, izvodimo spajajući lokalno znanje,sa našim bogatim medjunarodnim iskustvom naše cele organizacije.

COWI & Grad na vodi, razvoj dunavskog priobalja

Na osnovu planova i ideja renomiranog arhitekte Daniela Libeskinda, i uglednog urbaniste i gradskog planera, eksperta za javne prostore Jan Gel-a, konsultantska grupa COWI je angažovana kako bi, pripremila i olakšala proces i aktivnosti koje vode razvoju projekta „Grad na vodi" kompanije Luka Beograd.

COWI je nadgledao ceo proces, uz podršku lokalne kancelarije koja se nalazi u Beogradu.

Čitav proces uključuje , procene životne sredine, kao i finansijski i tehnički aspekt implementacije projekta „Grad na vodi".