AKTIVNOSTI

Luka Beograd

PRESS

Aktivnosti

MIPIM mart 2009

Na sajmu nekretnina i investicija u Kanu MIPIM 2009, Luka Beograd je prezentovala svoj projekat „Grad na vodi" u okviru izložbenog prostora koji je pripremila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju. Kako je MIPIM mesto na kojem se okuplja ekonomska, politička i kreativna elita koja definiše budući pravac razvoja gradova u planerskom, ekonomskom i političkom kontekstu, Luka Beograd je imala izuzetnu priliku da svetskoj javnosti predstavi svoj projekat i potencijale Beograda.

 

MIPIM-u 2009 su prisustvovale zvanične delegacije velikih svetskih gradova kao što su: London, Toronto, Berlin, Madrid, Brisel, Pariz. Čelnici gradova vide okupljanje u Kanu kao idealno mesto na kojem će promovisati svoj grad kao destinaciju za ulaganje i privlačenje partnera za strateške projekte.

Cilj konferencije gradonačelnika ( Mayor's Think Tank) je razmena iskustava koja bi podstakla rešavanje problema sa kojima se moderne metropole danas suočavaju, unapređenje kvaliteta života u urbanoj, gradskoj sredini, blagovremeno postavljanje razvojnih planova za budućnost koji primenjuju načela održivog razvoja.

Sajmu je prisustvovao veliki broj renomiranih investicionih kuća, a neke od najvećih su: CB Richard Ellis Investors, Evans Randall, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Pramerica RE Investors, Deka Immobilien.

MIPIM 2009 je okupio značajna imena u oblastima koje su povezane sa nekretninama i izgradnjom, kao i veliki broj akreditovanih novinara, predstavnika redakcija kao što su AFP, Financial Times, Itar-tass, Le Monde, predstavnike lokalnih i republičkih vlasti. MIPIM-u su prisustvovali i Daniel Libeskind, Zaha Hadid, Thom Mazne, Wolf Prix, Kazuzo Seima i Ryue Nishizama, najpoznatija imena svetske arhitekture danas, i dali su svoja viđenja razvoja gradova u budućnosti.

Uloga arhitekture u rešavanju problema urbanog razvoja gradova je ogromna i privlači veliku pažnju, te je njihov skup otvoren za novinare. Skup je organizovan po principu panel diskusije i nosi naziv "My architect".

Od svog osnivanja 1900. godine, MIPIM je mesto na kojem se kreiraju najnoviji svetski trendovi. Arhitekte u kvalitetnom razgovoru sa investitorima, zakupcima i krajnjim korisnicima, imaju priliku da brzo odgovore na poslednje promene u zahtevima svojih klijenata i tako tržištu ponude kvalitetno rešenje.


E-MAIL
PRINT
PRINT