PUTNIČKO PRISTANIŠTE

PULS GRADA I NJEGOVIH

REKA

Sezona 2011

Luka Beograd

PUTNIČKO PRISTANIŠTE

Ovogodišnja nautičko-turistička sezona otvorena je 25.marta uplovljavanjem broda River Adagio, sa 158 američkih turista.

Zaključno sa decembrom 2011. godine Beograd je posetilo 445 brodova, 58 000 turista iz celog sveta i 18 000 članova posade.

Pristanište predstavlja neophodnu infrastrukturu za prijem brodova i putnika, ali je i prva karika u lancu, ovog, nautičkog turističkog proizvoda. Naš glavni cilj jeste da savesno i profesionalno odgovorimo svakom zahtevu koji imaju brodske kompanije i gosti, kako bi prvi utisak bio što bolji.

U sklopu ovogodišnjih priprema sprovedeni su neophodni tehnički radovi, farbanje pulube, postavljena je nova signalizacija. Prodavnica mešovite robe renovirana je i modernizovana, a značajan deo asortimana čine raznovrsni suveniri koji turiste najviše i intersuju. Putnicima će od ove godine biti na raspolaganju, pored karte Beograda i mapa lokaliteta, odnosno prikaz samog Pristaništa i okoline sa detaljima usluga i sadržaja koje se nude putnicima, a to su bankomat, menjačnica, info centar TOB-a, prodavnica.

Mapa Beograda
Mapa Beograda